Tudás, Türelem, Tisztesség

Szerző: Ézsiás Erzsébet
A kiadás elérhető. Rendelje meg most!
Bruttó ár: 2500 Ft
Bevezető, ajánló

Náray-Szabó Gábor emlékkötete a tényekkel folytatott küzdelem a valóságért. Segít nekünk életünk idejének értelmezésében. Abban, hogyan tegyük barátunkká a múló időt, miképpen sajátíthatjuk el a türelem erényét, s bevezet a bölcsesség titkaiba. Bölcs az, aki egyszerre tartja számon, és egyenlő erővel éli meg mindazt, amit tud, és mindazt, amit nem tud a világról. Tudása sosem vakítja el, teszi önhitté, mivel számára mindaz, amit nem tud, nagyon is reális. Ezért minden ítéletét tudásából meríti ugyan, de legbiztosabb döntéseiben is érezni lehet az ismeretlennel való örökös számvetését. Semmit sem fed el, tagad le a lét föloldhatatlan nehézségeiből, nyomorából, ellentmondásaiból. E nehézséget egyedül az alázaton nevelkedett szeretettel és bizalommal haladhatjuk meg, vagyis bölcsességgel.

Fiatalon úgy érezzük, hogy mind beljebb hatolunk az élet erdejébe. A bölcs szív útja pedig mind kijjebb vezet az élet sűrűjéből, ugyanakkor mind beljebb kerül a létezés, a tiszta létezés tengerébe.

Segítsen mindenkinek ez a könyv, hogy mind többen járják be ezt az utat.

                                                                                  P. Kozma Imre OH

Kosár

 x 
A kosár üres

Élettörténet írás

Életrajzát könyv formájában ajándékozhatja szeretteinek! Ön csak elmeséli életét, mi megírjuk és egyedi tervezésű könyvben átadjuk!

Tudjon meg többet itt

Bejelentkezés