Így láttam Moszkvában

Szerző: Nyárádi Miklós
Érdeklődjön itt: Tóthné Tas Mária: tothnetasmaria@gmail.com
Bevezető, ajánló

Mint a politológia doktora, olyan könyvet írhattam volna, vagy talán kellett volna írnom az Oroszországban látottakról és az orosz népről, ami lábjegyzetektől, hivatkozásoktól, irodalmi adatoktól és olyan rövidítésektől, mint vö. és ld. ott, hemzsegő, magas színvonalú, tudományos munka. Egy ilyen írásmű sorsa viszont bizonyosan az lett volna, hogy magán- vagy közkönyvtárak polcain hátul porosodjon, vagy úgy 50-60 tudós könyvei között legyen fellelhető. Én azonban sohasem törekedtem arra, hogy úgynevezett orosz „szakértő” legyek, vagy tudósok számár írjak könyvet.

„Ismerd meg az ellenfelet”, ez az a közhely, amivel mind keleten, mind nyugaton traktálták már a gyermekeket is, és ami az én agyamban is megragadt attól a naptól fogva, hogy először Moszkva földjére léptem. Ebben a könyvben, hátat fordítva a politológusoknak és szakértőknek, szeretném elmesélni emberi lények emberi történetét, mert az átlagolvasó sohasem látja meg a Szovjetuniót és annak népét a jegyzetek között. Ma nyugaton az ellenfél és szándékainak ismerete életbe vágóan fontos. Ebből próbálok valamit megmutatni, ám nem a szakértőknek, hanem azoknak az átlagembereknek, akik karosszékben ülve az én szememmel láthatják Sztálint és szovjet alattvalóit.

Kosár

 x 
A kosár üres

Élettörténet írás

Életrajzát könyv formájában ajándékozhatja szeretteinek! Ön csak elmeséli életét, mi megírjuk és egyedi tervezésű könyvben átadjuk!

Tudjon meg többet itt

Bejelentkezés