Műanyagok fröccsöntése

Szerző: Dunai-Macskási
Érdeklődjön itt: Dr. Macskási Levente: macskasi.levente@chello.hu
Bevezető, ajánló

Az elmúlt évtized műanyag-feldolgozó sikerágazata kétségkívül a műszaki műanyagok fröccsöntése volt. A beruházásokkal párhuzamosan azonban nem került sor a szellemi erőforrások fejlesztésére. Ezt az űrt próbáltuk szerény lehetőségeinkkel kitölteni. Nem kívánunk versenyre kelni német és angol nyelvű kiadványokkal, viszont határozott szándékunk volt egy szakmailag kiegyensúlyozott és gazdag képanyaggal ellátott, nyomdailag igényes könyvet adni a magyar szakemberek kezébe.

Az anyag – gép – szerszám – technológia – termék „ötösfogatból” három területtel foglalkozunk részletesen.

A fröccsanyagok feldolgozás- és alkalmazástechnikai tulajdonságait, melyek meghatározó jelentőségűek a műanyag alkatrészek és tárgyak tervezésénél, új felfogásban adtuk közre. Második pillérként a fröccsöntőgépek és perifériák felépítését és működését állítottuk munkánk középpontjába. A fröccsöntő szerszámokkal ezzel szemben nem foglalkozunk kiemelten, viszont e hiányt a szerszámtervezés alapjainak ismertetésével és gyors prototípus gyártás elveinek bemutatásával kívántuk pótolni. A könyv harmadik tartóoszlopát a legkorszerűbb technológiák, többek között a magyar nyelen először megjelenő gáz- és vízbefúvásos, kombinációs, a hosszúüvegszálas műanyag és mikrohab fröccsöntés képezi.

A napi üzemi munka megkönnyítése érdekében kitértünk a fröccsöntésnél fellépő hibákra és kiküszöbölésük lehetséges módjaira.

Könyvünket a tervezésben és gyártásban dolgozó szakembereknek, a közép- és felsőfokú szakoktatásban, valamint továbbképzésben résztvevőknek ajánljuk.

Kosár

 x 
A kosár üres

Élettörténet írás

Életrajzát könyv formájában ajándékozhatja szeretteinek! Ön csak elmeséli életét, mi megírjuk és egyedi tervezésű könyvben átadjuk!

Tudjon meg többet itt

Bejelentkezés