A fizika látóhatára

Szerző: Jáki Szaniszló
Bevezető, ajánló

A szerző szerint e könyv célja, hogy bemutassa a „fizika arculatának azon vonásait, amelyek rávilágítanak a fizika számos konklúziójának ideiglenes jellegére, a fizikai kutatások véget nem érő folyamatára és sok tételének gyökeres illetéktelenségére az emberi törekvés más fontos területein”.

Jáki úgy gondolja, hogy múltbeli és jelen állítások ellenére a fizika mindmáig nem oldotta meg az élet rejtélyét, nem tette feleslegessé a metafizikát és még kevésbé oldott meg súlyos etikai problémákat, amelyeket a fizika több új nagy alkotása vetett fel.

Elődeik fogyatékosságán elgondolkozva korunk fizikusai (és minden tudós, aki sokat köszönhet a fizikának) jobban felkészülhetnek arra az egyre jelentősebb szerepre, amit kultúránk átalakításában joggal játszanak.

Az első kiadás kritikáiból:

„Jáki egy erőteljes könyvvel állt elő”

ATOMIC SCIENTIST

„E könyv megjelenése nagy jelentőségű esemény, és remélhetőleg fontos következményekkel jár a jövőre nézve. A könyv a tudományos irodalom egyike azon ritka erőfeszítéseknek, amelyben egy szakavatott tudós világosan és alaposan kijelöli a látóhatárt, amelyen belül szakmája, a fizika érvényes”.

W. Heitler, AMERICAN SCIENTIST

Kosár

 x 
A kosár üres

Élettörténet írás

Életrajzát könyv formájában ajándékozhatja szeretteinek! Ön csak elmeséli életét, mi megírjuk és egyedi tervezésű könyvben átadjuk!

Tudjon meg többet itt

Bejelentkezés