Világ és Vallás

Szerző: Jáki Szaniszló
A kiadás elérhető. Rendelje meg most!
Bruttó ár: 1500 Ft
Bevezető, ajánló

E könyv, VILÁS ÉS VALLÁS, elsősorban a szerzőnek azon tanulmányait adja összegyűjtve, amelyek a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) által  kiadott JEL című havilapban jelentek meg az elmúlt három év folyamán. Ez a gyűjtemény folytatása a szerző KRISZTUS, EGYHÁZ, TUDOMÁNY cím alatt 1992-ben megjelent tanulmánygyűjteményének.

A könyvben tárgyalt világ az a modern világ, melyet a természettudományok majdnem teljesen uralnak. A vallás pedig arra a Római Katolicizmusra vonatkozik, amely határozottan érvelve meghúzza a vonalat aközött, amit a tudomány képes elérni, és amihez, módszerének természete miatt, nem illetékes hozzászólni.

Az antropológia alapjai, a bioetika égető problémái, az élet feltétlen tisztelete, a pápai tanítóhivatal természete, a teológiának liberalizmus okozta válsága, Newman gondolatai az angyalok természetfeletti világáról, a Nobel-díjas Carrelnek, a modern sebészet megalapítójának megtérése, a magyar bencés fizikus, Jedlik Ányos jelentősége, a szerző gondolatai a rendszerváltásról, és egy, az ő kutatásairól írt tanulmány a témák, amelyek ízelítőt adnak e mű gazdag tartalmáról.

Kosár

 x 
A kosár üres

Élettörténet írás

Életrajzát könyv formájában ajándékozhatja szeretteinek! Ön csak elmeséli életét, mi megírjuk és egyedi tervezésű könyvben átadjuk!

Tudjon meg többet itt

Bejelentkezés